Iitun Appelsiini-suklaajuustokakku





Tämä raikas appelsiininen kakku syntyi tutkiessani monia ohjeita, ja omassa päässä "maistelemalla" eri makuyhdistelmiä, tällainen siitä tuli. Toivottavasti kokeilette ja tykkäätte! :)


Pohja:
175 g  kaurakeksejä
50 g    voita


Täyte:
2,5 dl  Flora vispiä
2,5 dl  Flora vanillaa
200 g  Viola tuorejuustoa
200 g  Fazerin Appelsiini ja Crisp tummaa suklaata
1 tl  appelsiinin kuoriraastetta
1 tl  sitruunamehua (esim. Sicilia)
2 dl  sokeria (tai oman maun mukaan)
4  liivatelehteä
0,5 dl  appelsiinista puristettua mehua


Kiille:
3  liivatelehteä
0,5 dl  appelsiinista puristettua mehua
2,5 dl  Lemon-Lime sodastreamia (ilman hiilihappoja)
1 tl  sitruunamehua (esim. Sicilia)
1 rkl  sokeria





1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (pohjaa ei varsinaisesti tarvitse paistaa, jos ei halua, mutta itse halusin kokeilla). Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele seos tasaisesti vuuan pohjalle ja laita uunin keskitasolle n. 5-10 minuutiksi. Anna pohjan jäähtyä sillä aikaa, kun teet täytettä.

3. Laita liivatelehdet kylmään veteen (n.10min).

4. Vatkaa erikseen Flora vispi ja Flora vanilla vaahdoksi.

5. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon.

6. Lisää vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää myös sitruunamehu, sokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Vatkaa varovasti tasaiseksi.

7. Lämmitä appelsiinimehu kuumaksi, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja sekoita liivatteet mehuun. Anna hetki jäähtyä. Lisää täytteeseen ohuena nauhana samalla varovasti vatkaten. Lisää täyte jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kiille:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen (n.10min).

2. Sekoita Sodastream Lemon-Lime-tiivisteestä ja vedestä mehu, lisää sekaan sitruunamehu ja sokeri.

3. Lämmitä appelsiinimehu kuumaksi, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi ja sekoita liivatteet mehuun. Lisää ohuena nauhana Lemon-Lime-mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Anna hyytyä hetki ja kaada vasta sitten varovasti täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi tai kunnes kiille on kunnolla hyytynyt. (Itsellä taisi olla n.5-6 tuntia, hyvin oli kiille ainakin siinä ajassa ehtinyt hyytyä.)


Koristele kakku kuinka vaan haluat! Itse vuolsin Fazerin sinisestä suklaalastuja juustohöylällä, ja ripottelin kakun päälle, en sen pahemmin jaksanut panostaa koristeluun.


    Maukasta maanantaita kaikille! :)



    Iitu

    Kommentit