keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Iitun keittiössä: Sitruunajuustokakku uunissa




Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


Täyte:

200 g sitruunarahkaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
3-4 rkl vehnäjauhoja
yhden sitruunan kuoriraaste
yhden appelsiinin kuoriraaste
4 kananmunaa



1. Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kananmuna ja sekoita.

3. Lisää sekaan jauhot, joihin on sekoitettuna leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.

4. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele jauhotetuin sormin taikina vuuan pohjalle ja reunoille (n. 5cm korkeuteen) ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

5. Pistä uuni lämpiämään (taikka aiemminkin, jos uuni lämpiää hitaasti) 175 asteeseen ja aloita täytteen valmistaminen: Laita tuorejuustot, rahka ja ranskankerma kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.

6. Lisää joukkoon sokeri, vehnäjauhot sekä sitruunan appelsiinin kuoriraasteet ja sekoita. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.

7. Kaada täyte pohjan päälle ja laita uuniin. Kun kakku on saanut väriä, laita leivinpaperi kakun päälle lopun paiston ajaksi. Paista kakkua noin tunti, uunista riippuen. Kakun voi jättää lopuksi joksikin aikaa jälkilämmöllekin ja ottaa sitten jäähtymään rauhassa ennen jääkaappiin laittoa.

8. Kun kakku on jäähtynyt hyvin, anna sen hyytyä vielä jääkaapissa yön yli ja koristele sitten vaikkapa tomusokerilla.





Iitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti