Helppo virkattu huivi ja valkosuklaajuustokakku


Moikka!

Tämä "kesä" onkin nyt ollut tosi viileä, joten virkkasin taas vaihteeksi huivin itselleni.


Löysin joskus kauppareissulla ihanan pirteän väristä Novita Tivoli -lankaa ja ostin sitä sitten ihan reilusti. Tarkoituksena oli juurikin virkata siitä huivi. Tähän huiviin ei hirveästi lankaa mennytkään (arviolta ehkä max joku 250g? siis alle 3kerää), eikä tosin aikaakaan. Eli tosi helppo, nopea ja yksinkertainen virkata ja ohje tähän löytyy omasta päästä. :-D Voisin jossain välissä postata ohjeen kiinnostuneille. :-)


Laittelenpas nyt kuvan ja ohjeen eilisestä valkosuklaajuustokakustakin:


Pohja:

13 kpl Digestive keksejä (täysjyvä)
50 g voita/margariinia

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä
2,5 dl Flora vanillaa
2 kpl Pandan valkosuklaalevyä (2 X 130g)
200 g tuorejuustoa (Arla)
4 liivatelehteä
n. 2 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria



 Elikkäs ensin murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita. Taputtele seos lusikalla leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5-10min). Vatkaa sillä välin erikseen Flora vispi ja Flora vanilla vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja vatkaa sen sekaan tuorejuusto.

Yhdistä vaahdot valkosuklaa-tuorejuustoseokseen ja lisää myös vaniljasokeri, sekoita varovasti.

Lämmitä maito mikrossa kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatelehdet maitoon. Anna hieman jäähtyä ja lisää sitten täytteeseen ohuena nauhana samalla vatkaten.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi, mutta mielellään yön yli (tai itse ainakin pidin).

Nosta kakku lastojen avulla tarjoilualustalle ja koristele. Käytin koristeluun vaniljakreemillä täytettyjä vohvelirullia, erilaisia sokerihelmiä sekä raastettua maito- ja valkosuklaata.


Mutta seuraavaan kertaan! :-)





Iitu

Kommentit