torstai 3. heinäkuuta 2014

Kesäpipon ohje


Valmis pipo meijän poitsulle


Noniin elikkäs koitin jonkunlaisen ohjeen saada aikaan, toivottavasti siitä on jotain apua. Kokeilut sitten omalla vastuulla. ;-D Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, piti tällä kertaa kuvata kännykällä..

Tarvitset Novita Ipana -lankaa ja koukun nro 3,5 ja 4,5. Tämä pipo kannattaa virkata aika löysästi. :-)


1. kierros: Tee aloitus lenkki ja virkkaa siihen yksi kiinteä silmukka. Virkkaa sitten 2 ketjusilmukkaa. (koukku nro 3,5)


Virkkaa 5 pylvästä ja lopuksi löysä piilosilmukka ensimmäisen pylvään silmukkaan (että jääpi reikä). Eli yhteensä on nyt 6 p.


2. kierros: Virkkaa 2 kjs ja sitten 2 p ensimmäisen ja toisen pylvään väliin.


Virkkaa 2 p seuraavienkin pylväiden väleihin, kunnes pylväitä on 11. (tuo 2 kjs muodostaa pylvään)


Sulje kierros löysällä piilosilmukalla ensimmäisen pylvään silmukkaan.3. kierros: 2 kjs, *ensimmäiseen pylväsväliin 1 p, seuraavaan väliin 2 p* jatka kunnes pylväitä on 16. (Koko ajan siis virkataan pylväiden väleihin!) Sulje kierros löysällä piilosilmukalla.

4. kierros: 2 kjs, *kahteen seuraavaan pylväsväliin 1 p ja sitten 2 p samaan* jatka kunnes pylväitä on 21. Sulje kierros löysällä piilosilmukalla.

5. kierros: 2 kjs, *kolmeen seuraavaan pylväsväliin 1 p, sitten 2 p samaan*, jatka kunnes pylväitä on 26. Sulje kierros löysällä piilosilmukalla.

6. kierros: 2 kjs, *neljään seuraavaan pylväsväliin 1 p, sitten 2 p samaan*, jatka kunnes pylväitä on 31. Sulje kierros löysällä piilosilmukalla.


Jokaisella kierroksella siis pylväiden määrä lisääntyy viidellä. Mitä enemmän lisäyksiä, sen isompi pipo, ja sitten taas mitä vähemmän lisäyksiä, sitä pienempi pipo.

Tähän pipoon tein lisäyksiä siihen asti, kunnes pylväitä oli kasassa 51. (Ympärysmittaa n. 50-52 cm)

Kaikki tarvittavat lisäykset tehty


Kun tuntuu, että pipolla on tarpeeksi ympärysmittaa, jatka virkkausta ilman lisäyksiä. Sitten kun pipolla on tarpeeksi korkeutta, vaihda koukku nro 4,5. Tee 1 kjs ja virkkaa reuna kiinteillä silmukoilla. Päättele langanpätkät. Tuossa pieni pätkä videota, toivottavasti vähän selventää esim. miks jätän piilosilmukan löysäksi kierroksen lopuksi. :-)


Pienen rusetin saat, kun virkkaat 44 kjs pötkön kaksinkertaisella Ipana -langalla ja pujotat sen yhden pylvään välistä ja solmit rusetiksi.

Tyttömäisempään pipoon hyvän ruusun ohje löytyy esim. täältä. :-) Mie jonkun verran tuota ruusun ohjetta muokkasin silloin, kun virkkasin näitä pipoja, mut muuten sama idea.

Rakentavaa palautetta saa antaa. :-)

Iitu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti