Tennarisukat

On nyt tullut niin paljon vastaan neulottuja/virkattuja tennarisukkia, et teki sit itekkin mieli kokeilla. Nää syntyi omasta päästä, kuitenkin kuvia kattelemalla hieman sävelsin.Nämä on siis lähes normaalisti neulotut nilkkamalliset sukat, kuitenkin pieneksi piristeeksi neuloin teräosaan jalkapöydän sivuille *1n, lk, 3o yht (=nosta 1o neulomatta, neulo 2o yht, vedä nostettu silmukka yhteen neulotun silmukan yli), lk, 1n* seuraavilla kahdella kerroksella *1n, 3o, 1n* eli käytin näissä samaa mallikertaa (+tuo 1n lopussa) kuin Iitun kesäpitseissäkin.

Langat ovat seiska veikkaa ja neuloin 4mm (80cm) pyöröillä magic looppina. Lisänä nauhakujien sivuun koristeraita ja merkki 2,5mm virkkuukoukulla. Mut jokaisellahan on erilainen käsiala, joten valitkaa puikot ja koukut sen mukaan. :-)

Suuntaa antavia vinkkejä sukan neulomiseen: Silmukoita yhteensä 48 eli 12s/puikko. Resoria sen mukaan miten tykkää: esim. 1o,1n. 2.puikolla silmukat seuraavasti: 5 silmukkaa varataan kesäpitsi mallikerralle, 7o. 3.puikolla: 7o, 5 silmukkaa varataan kesäpitsimallikerralle. 1.ja 4.puikoilla normaalisti kaikki oikein ja näillä puikoilla tehdään myös kantapää. Neulo kärki valkealla langalla.
Nauhakujat poimin mallikerran jälkeen, kun alkaa oikein neulottu osio, siitä ne saa poimittua helposti (joka toinen, näissä poimittuja 26s). Poimi kolmella jaollinen määrä silmukoita +2s. Neulo nurjalla puolella nurin ja oikealla oikein (yht. n. 0,5-1cm verran), jonka jälkeen reikärivi: (ollaan siis oikealla puolella) 2o,*lk, 2o yht, 1o* toista *-* kerros loppuun. Nurjalla puolella nurin ja langankierrot niin, että jää reikä. Oikealla puolella päätellään piilosilmukoin. Kummatkin samalla tavalla, toinen aloitetaan poimimalla silmukat terästä päin, toinen varresta päin.


Lähikuvaa merkistä
Merkin virkkasin myöskin seiska veikasta, ompelin keskelle ompelulangalla käsityömerkkini ja kiinnitin koko läpyskän ompelemalla (vihreällä langalla) piilosilmukoin. Vai mikähän lie oikee nimitys. :-)
Nauhat neuloin 3 silmukalla (ei tehdä käännöksiä, 3o neulottua, siirretään vain puikon alkuun ja neulotaan taas 3o ja taas alkuun jne, näin muodostuu "putkiloa").

Kertokaa, jos tästä ei saa mitään selvää. :-D Hyviä neulontahetkiä jokaiselle!

(ps. huomasin ohjeessa pikkuvirheen, mutta se on nyt korjattu. :-) Pahoittelut!)-Iitu

Kommentit

 1. Ihanat! <3 Kiitos tuhannesti hyvästä ohjeesta! Ekat omat jo valmistuneet! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!! :-) Ja oleppa hyvä :-) Itelläkin jo toiset kohta valmiit, saas nähä kuinka monet näitä tulee tehtyä. :-D

   Poista
 2. Mä mietin just viime yönä, että saiskohan yhdistettyä pitsiä ja tennarisukat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Itekkin sitä silloin mietin ja pakko oli testata :-) Ohuempi lanka tai materiaalina esim puuvilla, vois olla kesällä mukavampi :-) Mutta tuleehan niitä viileämpiä kesäpäiviäkin ;-)

   Poista
 3. Kaunis sukka kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 4. Hei, missä vaiheessa nuo valkoiset raidat on siis tehty? Muuten minäki aloitteleva neuleohjeiden tulkitsija tämän käsitin, mutta tuo jäi vähän epäselväksi. Jo sukkia neuloessa, nauhakujien alussa vai jälkeenpäin? Kiitoksia joka tapauksessa ihanasta ohjeesta, pakko kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, ensin neulon nauhakujat ja sitten virkkaan piilosilmukoilla nauhakujan ja sukan väliin jäävistä rei'istä eli siitå liitoskohdasta. Kauheen vaikee selittää ilman kuvaa :-) Eli ei tarvitse koko sukan läpi virkata :-)

   Poista
 5. ihanat tennarit <3 kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kauniista ohjeesta, neuloin näin kesäksi, puuvillalangasta....toiset jo valmistumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja ole hyvä. :-) Miunkin pitäs ostaa lisää puuvillalankaa, jotta riittäs sukkiin, millonhan sitä pääsis lankakaupoille asti. :-)

   Poista
 7. Ajattelin että ovat vaikeammatkin, kun ovat nuin hianot. :) Ehkäpä kokeilen minäkin. Kiitos ohjeistuksesta! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kun jaoit kanssamma ihanan ohjeesi :) Mulla on jo kolmannet puikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. :-) Jee hyvä! Pitäis itsekin taas ottaa uudet puikoille. :-)

   Poista
 9. Minulla myös työn alla nämä ihanuudet 😍 julkaisin kuvan saksalaisessa Fb ryhmässä ja ne siellä janoaa ohjetta saksaksi .... Jos jaksaisin siihen ryhtyä, saisinko sinulta luvan? 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, etten aikasemmin ehtinyt vastaamaan.. Miksipäs ei :-)

   Poista
 10. Hei Iitu, mitä olet mieltä liittyen yllä olevaan kommenttiini?

  VastaaPoista
 11. Saisko vielä selvennyksen noihin nauhakujiin, kun aloittelija ei tajua miten toisella puolella oikeaa ja toisella nurjaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://nemirannurkkaus.blogspot.fi/2015/06/nauhakujat-sukkiin-tennareihin-jne.html?m=1 tuolta löytyy selvennystä nauhakujiin :-)

   Poista
 12. Kivan erilaiset. Eksyin kattomaan facen linkin kautta.

  VastaaPoista
 13. Hei! Ihanat sukat! Mistä olet tilannut noita käsityömerkkejä?

  VastaaPoista
 14. Ihanat! Juuri puikoilla alussa, kokeillaan :) Mikä kantapää sinulla noissa on, näyttää niin siistiltä ja kauniilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla :-) Ihan on tavallinen vahvistettu kantapää :-)

   Poista
 15. Ihanat sukat! Tämä malli lähtee seuraavaksi puikoille! :)

  VastaaPoista
 16. Hei! Tämä on tosi kiva ohje, ja olen jo monet tehnyt. Saako näitä sinun ohjeilla tehtyjä myydä eteenpäin? Moni olisi halukas ostamaan....

  VastaaPoista
 17. Tosi upeat sukat! Maija lanka (Lankamaailmasta ostettu) taitaa olla ohuempaa, montakohan silmukkaa pitäisi lisätä? 37 kokoiseen jalkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Voih, en oikeen osaa sanoa silmukkamäärää, kun en ole koskaan kysyisestä langasta neulonut.. Ite ehkä kokeilisin aluksi tuolla samalla silmukkamäärällä ja jos näyttää tulevan liian tiukaa, niin lisäillä sit vaikka osalle/kaikille puikoille yhen pari silmukkaa tai tarvittaessa enemmänkin.

   Poista
 18. Tässäpä on kauniit sukka tossukat,täytyykin kokeilla seuraavaksi näiden tekoa :)Kiitos kun olet jakanut tänne löydettäväksi :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos ohjeesta. http://tellunjakonstanelamaa.blogspot.fi/2016/04/tennarisukat.html

  VastaaPoista
 20. Heippa! Saako tällä sinun ohjeella tehdä myyntiin muutamia? Ei ollenkaan tehtailu mielessä ❤️

  VastaaPoista
 21. Tuolla olikin kommenttia että saa. ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti