Täytekakkuja & vauvan töppösiä


Hei vaan taas!

Ajattelin postata näin ensalkuun muutamia kuvia tekemistäni täytekakuista:





08/2012



Ensimmäisessä kuvassa on miehelleni väsäämä synttärikakku (08/2012). Koristeet näpersin itse marsipaanista, marmeladihedelmälohkoja lukuun ottamatta. Pursotukset kermalla, ja jos en ihan väärin muista, niin siinä seassa oli myös ministi vaniljakreemijauhetta pitämässä pursotukset paremmin koossa. Pursotusten päällä myös hieman mantelirouhetta. Harmittaa ihan hulluna etten muista yhtään mitä tässä kakussa oli täytteenä!



01/2013



Toisessa kuvassa on meidän 2vee hääpäiväkakku (01/2013). Täytteenä oli valkosuklaamoussea, liivatelehdet+kuuma maito sekaan ja se sai sitten hyytyä rauhassa seuraavaan päivään. Pohjana kaakaopohja. 

Kakun päällyste ja kukat ovat sokerimassaa. Kukat viimeistelin vaaleanpunaisella kristallipulverilla. Sydän oli ihan vaan marsipaanista, jonka reunoille hipaisin samaa kristallipulveria kuin mitä kukissakin. Hopeanväriset sokerihelmetkin olivat ihan käteviä koristelussa. Reunoilla oli muuten noiden helmien lisäksi palasia pieleen menneistä lumihiutaleista, hahah! :D Yritin tehdä niitä pikeeristä (kananmunan valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta sekoitettavasta koristeluaineesta), mutta ilmeisesti seos jäi liian löysäksi eikä sitten kovettunutkaan kunnolla ja rikkihän ne siinä vaiheessa meni, kun yritin irroittaa niitä leivinpaperista. Mutta ei siitä sen enempää.. ;) 



10/2013



Kolmannessa kuvassa on itseasiassa tuorein tekemäni täytekakku (10/2013). Kuopus täytti vuoden, niin halusin kokeilla teemakakun tekemistä. Ja kaikki varmaan tunnistaa mikä teema kyseessä. ;) Pohjana kääretorttupohja ja täytteenä oli vadelmahilloa, murskattua banaania(+sitruunamehua) ja kerma-rahkaseos. Kostutukset teen lähes aina maidolla(+vaniljasokerilla) ja niin tein tässäkin kakussa. 

Halusin kokeilla jotain jännää: en ole koskaan käyttänyt pastavärejä, joten en uskaltanut kokeilla niitä vieläkään... Vaan, keitinpä sitten mustan kaulintamassan hopeatoffeista ja kermasta, se sai sitten jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja sittenpä se olikin valmista kaulittavaksi. Ja ei voi muuta sanoa, kuin että onnistui yllättävän hyvin vaikka aika haastavaa käsiteltävänä olikin! Harmaan massan sain, kun sekoitin kaupasta ostettua valkeaa vaahtokarkin makuista kaulintamassaa ja palan hopeatoffeemassaa (maku ainakin parantui huomattavasti). Reunoilla Bisbis-lakuja puolitettuna.







Nyt olisi töppösten vuoro.
Saanko esitellä: virkatut "baby converset"




Nämä töppöset tein tilaustyönä :)




Viime keväänä virkkuukoukku heilui ahkerasti töppösten merkeissä. Kuudet tai seitsemät parit tein yhteensä, ja sitten alkoikin jo tulla langat korvista ulos, eikun.. ;)
Jalkapohjan mittaa näissä oli noin 10-13cm, tietysti vauvan jalan koon mukaan. Lankana käytin Novita Miamia ja koukkua nro 3,5.




Iitu

Kommentit

  1. Ompas upeita kakkuja!!! Liityin lukijaksi!! tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mukava saada uusia lukijoita! :) käyn toki kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti