Viime postauksen lopussa lupasin paljastaa tänään lempileivonnaiseni, joita myöskin eilen tein. Eli kuten otsikkokin jo paljastaa: vastaus on vaahtokarkki-browniet!
Näiden ohjeen bongasin joskus sattumalta Glorian ruoka&viini -lehdestä (04/2011). Ohjetta olen muokannut sen verran, että olen korvannut osan tummasta suklaasta tavan Fazerin sinisellä, sillä niiden sekoitus on vaan niiiiin hyvä!
Tässä ohje jota käytän, kuvien kera ;)
Pohja:
200 g Fazerin sinistä
100 g Fazerin taloussuklaata
125 g voita
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
200 g Fazerin sinistä
100 g Fazerin taloussuklaat
1 dl kuohukermaa
(pari nokaretta voita lisäämään kiiltoa)
n. 4 dl vaahtokarkkeja
Tarvittavat ainekset |
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen, ja vuoraa neliskulmainen vuoka leivinpaperilla.
Suklaat ja voi kulhossa odottelemassa sulatusta |
voi-suklaaseos sulatettuna |
Paloittele suklaat kulhoon ja lisää voi, sulata mikrossa miedolla lämmöllä n. 20 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen.
Lisää voi-suklaaseokseen sokeri, suola ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot siivilän läpi ja taaaaas kerran sekoita tasaiseksi.
JA TADAAAA:
Taikina on nyt valmis :)
Pohja odottelemassa uuniin pääsyä |
Juuri paistettu pohja |
Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia, kunnes se irtoaa reunoista ja cocktailtikulla tökkiessä siihen jää kosteita muruja.
Anna pohjan jäähtyä haaleaksi noin tunnin verran ja valmista sitten kuorrutus.
Kuorrutukseen tarvittavat ainekset:
Suklaata *slurps*, voita, kermaa ja vaahtokarkkeja <3 |
Dodiiih.
Aloitellaas paloittelemalla vaahtokarkit pienemmiksi, tai sitten osta valmiiksi pieniä vaahtokarkkeja, niin ei tarvitse pilkkoa. ;)
Valmis kuorrute |
Paloittele myös suklaat kulhoon ja sulata taas mikrossa. Voinokareetkin voi lisätä sekaan jo tässä vaiheessa. Lämmitä seuraavaksi kerma kädenlämpöiseksi ja lisää se suklaaseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. (Jos kuorrute tuntuu liian paksulta, lämmitä sitä hetki mikrossa.)
Levitä noin 1/3 suklaakuorrutteesta pohjan päälle
ja ripottele vaahtokarkit pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Levitä loppukuorrute vaahtokarkkien päälle. Seuraavaksi browniet laitetaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta suklaa ehtii jähmettyä.
Ja sitten:
Leikkaa paloiksi ja NAUTI! :)
Iitu
Kommentit
Lähetä kommentti