Sukkablokit

Blogi on pitänyt hieman hiljaiseloa, mutta nyt täällä taas. Oon neulonut tässä viimeaikoina aika paljon. Itseasiassa jopa oman sukkamallinkin suunnittelin ja julkaisin Ravelryyn, löytynee sieltä nimellä Sormustinsukat tai Iituskainen.

Tuossa muutama päivä sitten tein aamupuhteena sukkablokit. Aluksi ajattelin tilata sellaiset valmiina jostain, mutta hinnat on aikamoisia. Sattumalta sit löysin vinkkejä kuinka sellaiset toteuttaa itse. Noh, Ikean vanhat muoviset pöytätabletit sopi tähän tarkoitukseen aivan mainiosti ja käteväkätisenä tytynä ryhdyin heti hommiin!


Aloitin putsaamalla tabletit savetilla (oli lasten piirtämiä töherryksiä täynnä, mutta hyvin puhdistuivat) ja piirtämällä sukan ääriviivat villasukkaa apuna käyttäen ensin paperille. Leikkasin ääriviivoja myöten (piti ottaa ylimääräistä paperia varteen) ja pistin paperisen mallin tabletin päälle. Sit sama homma, piirrä ääriviivat ja leikkaa, TADAA! :-D


Kuhan molemmat tabletit oli leikelty, leikkasin lisäksi blokkien päihin reiät. Tarkistin ettei jäänyt mitään epämääräisen teräviä reunoja tms ja puhdistin vielä tussin jäljet savetilla. Ja valmista tuli. Blokit ovat kokoa 38-39.Sain muuten tässä yks päivä blogihaasteen, eli seuraavaan postaukseen onkin jo aihe valmiina. Nyt jatkan neulomista ja mietiskelen tulevaa postausta. ;-)


-Iitu

Kommentit

  1. Sinulle on haaste blogissani :) http://kotiruusu.blogspot.fi/2015/07/sain-mummo-ja-koira-blogista-haasteen.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti